11 august 2008

Transport 10%

URL: http://www.ikea.ro/

Nu m-am prins de faza cu 10% transport.

Transportul pana acasa pentru mobila cumparata de la ei mi-l poate face IKEA (sau o firma de pe-acolo, oricum) contra 10% din valoarea mobilei cumparate.

Daca imi cumpar un pat cu dimensiunile 160 x 200 cm, cu pretul de 700 RON, transportul ma costa 70 RON.

Daca imi cumpar un pat cu dimensiunile 160 x 200 cm, cu pretul de 2.000 RON, transportul ma costa 200 RON.

Ma intreb, paturile de 2.000 RON sunt cu atat de multe kile mai grele ca sa se justifice diferenta de 130 RON la transport? Ca distanta e aceeasi.

Pe cuvant daca inteleg pentru ce platesc. Daca stie cineva il/o rog sa-mi explice si mie.

Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

URL carte: http://blook.ro/c-51-t-barbatii-sunt-de-pe-marte-femeile-sunt-de-pe-venus-de-john-gray.html

Aparent, barbatii sunt de pe Marte.
Dar asta ma intereseaza mai putin.
Ce vreau eu sa stiu este cine e "Doctor" John Gray, un liberal in dispensarea sfaturilor de viata si teoriilor de cuplu.

Google e mama lor. Si tata lor. Iaca ce am compilat:

John Gray a studiat la University of St. Thomas si la University of Texas. Nu a primit diplome de la niciuna din aceste institutii. Plus zece puncte spre titlul de doctor.

A primit titlul de Ph. D. in psihologie (PH. D. = Philosophiæ Doctor, denumirea sistemului de invatamant al lumii anglo-saxone pentru titlul de doctor in stiinte) in anul 1982 de la prestigioasa unitate de invatamant Columbia Pacific University, care a fost inchisa in urma unui proces in anul 2000. In opinia instantei si a procuraturii, diplomele emise de aceasta institutie dupa anul 1997 erau "lipsite de valoare" si aveau ca unica menire imbogatirea nejustificata a actionarilor scolii, lipsiti de principii morale.

Dar John Gray nu si-a incheiat cariera "academica" aici, ci a dat o raita prin Elvetia unde s-a facut calugar hindus. A "studiat" misterele creatiei si universului cu Maharishi Mahesh Yogi, care i-a tras si doua diplome dupa ceafa (BA si MA - unde BA = Bachelor of Arts, echivalentul aproximativ pentru diploma de colegiu si MA = Master of Arts, echivalentul aproximativ pentru licenta/masterat in sistemul nostru), ambele in specializarea/disciplina/facultatea "inteligenta creativa". Tare de tot.

OK, ce-i aia "inteligenta creativa"? In acceptiunea Sfintiei Sale Maharishi Mahesh Yogi, este o "teorie stiintifica pentru dezvoltarea starilor superioare de constiinta, la care se ajunge in mod natural prin practica Meditatiei Tanscendentale".

Oricum, important este ca "Dr." John Gray a vandut peste 40 de milioane de exemplare ale cartilor sale. Eu n-am scris nicio carte, desi am diplome valabile si recunoscute de Romania, SUA si Comunitatea Europeana. Si nici n-am sa scriu, ca n-am diploma in "inteligenta creativa" si nu cred ca am sanse sa ma ia cineva in serios in lipsa ei.